• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Πέννες με ταλαγάνι, ρόκα και αρωματισμένα σύκα \

Μερίδες: 3 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Δυσκολία: 

Υλικά

 

  • 400 γρ. πένες
  • 100 γρ. baby ρόκα
  • 200 γρ. ταλαγάνι
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4 ξερά σύκα, κομμένα σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό έδεσμα με βατόμουρο Ariston
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λάδι Ariston με άρωμα σαγκουίνι
  • 3/4 φλ. ζωμός από τις πένες
  • αλάτι κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολάκι χτυπώ το απλό ελαιόλαδο με το ξύδι. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το σκόρδο και τα κομμάτια σύκου και τα αφήνω να μαριναριστούν για λίγες ώρες. Βράζω τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ ψήνω το ταλαγάνι κομμένο σε ροδέλες σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κρυώσει το κόβω κομματάκια. Φυλάω 3/4 φλ. νερό που βράζουν οι πένες. Στο σκεύος που έψησα το τυρί, καβουρδίζω το κουκουνάρι για λίγο, προσθέτω τα μαριναρισμένα σύκα με το λαδόξυδό τους και τη ρόκα. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: theveggiesisters.gr

flag flag flag flag flag flag