• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σουβλάκια με τυρί Ταλαγάνι και Σος από Αντζούγιες \

Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Δυσκολία: 

Υλικά

 

  • 600 γρ. τυρί ταλαγάνι (Μεσσηνίας)
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι
  • 8 ξύλινα καλαμάκια
  • για τη σός:
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 γαύρο βραστό ή μία αντζούγια
  • 1 κ. γλυκού βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός) και το ξύσμα του
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός

 

 

Εκτέλεση

 

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό, για να μην μας καούν κατά το μαγείρεμα. Κόβουμε το ταλαγάνι και το ψωμί σε ισομεγεθή κύβους ενάμιση εκατοστό. Ισομεγεθή για να ψηθούν ομοιόμορφα όταν θα τα ψήσουμε στο τηγάνι.

Καθαρίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε ένα γουδί μαζί με το γαύρο ή την αντζούγια και το χτυπάμε.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν, προσθέτουμε τα υλικά του γουδιού και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το μαϊντανό ψιλοκόμμένο (δείτε βίντεο). Αφήνουμε στην άκρη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: www.thefoodproject.gr

flag flag flag flag flag flag