• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
 Σαλάτα με Σπανάκι, Μανιτάρια Πλευρώτους, Ταλαγάνι και Ζεστή Βινεγκρέτ Μπέικον \

Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Δυσκολία: 

Υλικά

 

  • Σπανάκι καθαρισμένο 350 γρ.
  • Ζεστή Βινεγκρέτ Μπέικον 90 ml
  • Μανιτάρια Πλευρώτους στην σχάρα 80 γρ.
  • Ταλαγάνι σχάρας 2 φέτες 
  • Τομάτα Λιαστή 30 γρ. κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Μπέικον, ψιλοκομμένο 125γρ.
  • Σκόρδο, ψιλοκομμένο 25γρ.
  • Ζάχαρη μαύρη με μελάσα 70γρ.
  • Ξίδι λευκό 50γρ.
  • Ηλιέλαιο 125γρ.
  • Για το τηγάνισμα 1 tspn Ηλιέλαιο
  • Νερό 50 ml.
  • Μανιτάρια Πλευρώτους 80 γρ.
  • Ελαιόλαδο 20 γρ.
  • Θυμάρι φρέσκο 5 κλωναράκια
  • 1 Σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • Αλάτι και Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 


Για την Σαλάτα:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα με πολύ απαλές κινήσεις και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με Chips Προσούτο και Παρμεζάνας ( η συνταγή ακολουθεί ). Τοποθετούμε το Ταλαγάνι περιμετρικά της σαλάτας.

Ζεστή Βινεγκρέτ Μπέικον:
1.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο.
2.Σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του.
3.Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
4.Ρίχνουμεε το ξίδι και την μάυρη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
5.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
6.Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό.
7.Βάζουμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: mykitchenstories.com

flag flag flag flag flag flag