• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Quiche Lorraine με Ταλαγάνι \

Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος:
Δυσκολία: 

Υλικά
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. βούτυρο
  • 1/2κγ. αλάτι
  • 1/2κγ. ζάχαρη
  • 3-4κσ. κρύο νερό
  • 250γρ. πανσέτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100γρ. ταλαγάνι σε κύβους
  • 50γρ. ταλαγάνι τριμμένο
  • 50γρ. βούτυρο
  • 1 σφηνάκι γλυκό κρασί Σάμου
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1κγ. κάρδαμο
  • 3 αβγά
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι - λευκό πιπέρι
  • 1/2κγ. μοσχοκάρυδο
  • παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη Brisee ή παίρνουμε έτοιμη, εναλλακτικά. Η ζύμη Brisee είναι μια βουτυράτη ζύμη όλο γεύση και άρωμα. Εν τούτοις, είναι δύσκολη στο χειρισμό της διότι το βούτυρο λιώνει γρήγορα με αποτέλεσμα η ζύμη να σπάει και να κόβεται. Γι'αυτό το λόγο, την ετοιμάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει μέχρι η γέμιση να είναι έτοιμη.

  • Για τη ζύμη Brisee

Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία τρύπα στη μέση όπου προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο παγωμένο σε κύβους και, τέλος, το παγωμένο νερό.

Ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας, κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Μπορείτε να φτιάξετε πολλές δόσεις ζύμης και να τις διατηρείται στην κατάψυξη ώστε να τις έχετε έτοιμες μόλις τις χρειαστείτε.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr/

flag flag flag flag flag flag