• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο με ταλαγάνι \

Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος:
Δυσκολία: 

Υλικά
  • 3 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, που θα τα αφήσετε στο σουρωτήρι να βγάλουν όλα τους τα υγρά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι επίσης τριμμένο
  • 1 κεφαλάκι ταλαγάνι τριμμένο και αυτό (η αλήθεια είναι ότι ο τρίφτης της κουζίνας σας θα πάρει φωτιά)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι δυόσμο αποξηραμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένα (σύμφωνα με τα γούστα σας αλλά προσοχή στις ποσότητες)
  • 1 κούπα (παρά κάτι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάντουερ (που θα το ανακατέψετε με το αλεύρι)
  • λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο και λίγο για το άλλειμα (περίπου 4 κουταλιές, οι δύο θα πάνε στο μείγμα των κεφτέδων και οι άλλες δύο για το άλλειμα τους).
  • Αλάτι προσωπικά δεν έβαλα, γιατί το τυράκι είναι αρκετά αλατισμένο για τα γούστα μου, τώρα αν εσείς θέλετε ... βάλτε με προσοχή.

 

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε τα κολοκύθια, τα αφήνετε να στραγγίξουν αρκετά τα υγρά τους, για 3/4 της ώρας περίπου και στην συνέχεια ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε βαθύ μπολ, ρίχνοντας τελευταίο το αλεύρι και το λάδι, γιατί η υγρασία των προηγούμενων υλικών θα σας οδηγήσουν ως προς την ποστότητα τους, μέχρι να έχετε έναν αρκετά παχύ χυλό. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα (ίσως και παραπάνω) για να σφίξει.
  2. Στην συνέχεια στρώνετε ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος, και με την βοήθεια ενός κουταλιού μοιράζετε το μείγμα των κεφτέδων, πατώντας το ελαφρά για να δώσετε σχήμα.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://aromavanillias.blogspot.gr

flag flag flag flag flag flag