• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Χυλοπιτάκι με κόκκορα κοκκινιστό και ψητό ταλαγάνι \

Μερίδες: 2 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 40'
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 240 γρ. χυλόφτα (χυλοπιτάκι κρητικό παραδοσιακό)
  • 2 μπούτια από κόκκορα ή κοτόπουλο
  • 1/2 λίτρο ζωμό κότας
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. τυρί ταλαγάνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1/2 πορτοκάλι (για το ξύσμα)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το κρέας του πουλερικού και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα προσθέτουμε τα ντοματίνια, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μελώσει η σάλτσα του. Πριν από το τέλος προσθέτουμε το δεντρολίβανο για να δώσει το άρωμά του. Ροδίζουμε στο γκριλ το ταλαγάνι κι απ΄ τις δυο πλευρές. Βράζουμε στον ζωμό κότας το χυλοπιτάκι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: www.thecookbook.gr 

flag flag flag flag flag flag