• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Πίτσα Ελληνική με Ταλαγάνι \

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος: 25'
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 1 φύλλο ζύμης για πίτσα
  • 2 κ.σ. χωριάτικη σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. Ταλαγάνι
  • 1/2 φλ. γραβιέρα
  • 2-3 φέτες καπνιστό χοιρομέρι
  • λίγα φύλλα ρόκας

  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • 800 γρ. αποφλοιωμένα πομοντόρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού πλατύφυλλος βασιλικός
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη

  • αλάτι

Εκτέλεση1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.

2. Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής. Ανοίγουμε το φύλλο  ζύμης για πίτσα πάνω στο αλευρωμένο ξύλο. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια της ζύμης, δημιουργώντας ένα βαθούλωμα γύρω-γύρω. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, προσθέτουμε τα τυριά και ακουμπάμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: argiro.gr

flag flag flag flag flag flag