• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Κοτόπουλο Σωτέ με Ταλαγάνι, Πιπεριές Φλωρίνης και Ντομάτες \

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15'
Χρόνος ψησίματος: 20-25'
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών
  • 2 φέτες Ταλαγάνι των 100γρ., κομμένες σε κύβους
  • 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ώσπου να ροδίσει.
2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν.
3. Σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε το σκόρδο και την τομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει 6-7 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το Ταλαγάνι και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
5. Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με την μαντζουράνα.

flag flag flag flag flag flag