• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σταμναγκάθι με Ταλαγάνι \

Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος: 6'
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά
  • 1 κιλό σταμναγκάθι καθαρισμένο και ζεματισμένο για 2 – 3 λεπτά
  • 2 φέτες Ταλαγάνι (150 γρ. η καθεμία) 
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι 
  • 1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε καρεδάκια
  • Χοντρό αλάτι 

Εκτέλεση1. Ψήνουμε σε σχάρα ή σε δυνατό τηγάνι τις 2 φέτες Ταλαγάνι.
2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σταμναγκάθι, με το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το χυμό από λεμόνι και το χοντρό αλάτι.
3. Κόβουμε το Ταλαγάνι σε μικρά καρέ και σερβίρουμε την σαλάτα ρίχνοντας το τυρί από πάνω.

Μυστικό

Αντί για σταμναγκάθι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδος βραστών χόρτων θέλουμε.

flag flag flag flag flag flag