• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Τάρτα με πιπεριές, φέτα Ήπειρος και ντοματίνια \

Μερίδες: μια ταρτιέρα 26-28εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 45-55΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη μπριζέ ή σφολιάτα ή ζύμη κουρού

Για τη γέμιση:

  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος ADORO 35% λιπαρά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση1. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο να ξεπαγώσει για 10 λεπτά τουλάχιστον. Αυτό αν είναι φρέσκια, γιατί αν είναι κατεψυγμένη θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε, καθαρίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε τις πιπεριές σε κύβους.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
4. Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος ADORO. Προσθέτετε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και το μείγμα με τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
5. Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με το φύλλο της ζύμης, αφήνοντάς το να εξέχει λίγο. Αδειάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και το ισιώνετε με κουτάλι. Διακοσμείτε με τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και γυρίζετε από πάνω τη ζύμη που εξέχει, δημιουργώντας μικρές πιέτες γύρω γύρω.
6. Ψήνετε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

Μυστικό

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στην τάρτα ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο ή σαλάμι μπίρας.

flag flag flag flag flag flag