• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Γίγαντες με Σπανάκι & Φέτα Ήπειρος Συνταγή \

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 90΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 200γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 300 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο συσκευασμένο (καθαρισμένο και πλυμένο)
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση1. Αποβραδίς καθαρίζετε τα φασόλια και τα μουλιάζετε σε κρύο νερό. Την επομένη τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο φρέσκο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά, προσέχοντας να μη λιώσουν. Τα σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το ζωμό τους.
2. Ξεπλένετε το σπανάκι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Βάζετε το μισό λάδι να ζεσταθεί σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σπανάκι και σκεπάζετε την κατσαρόλα, ώστε να βγάλει τα υγρά του και να αχνιστεί. Προσθέτετε αλατοπίπερο, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το μισό άνηθο και βράζετε για 10 λεπτά.
3. Τότε προσθέτετε στην κατσαρόλα τα βρασμένα φασόλια, επιπλέον αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο από το ζωμό των φασολιών που κρατήσατε. Ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να χυλώσει η σάλτσα σας. Τέλος, προσθέτετε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και δίνετε στο φαγητό μια τελευταία βράση.
4. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή ζεστό, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο άνηθο.

Μυστικό

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε παραλλαγή του φαγητού, αντικαθιστώντας τους γίγαντες με ρεβίθια. Επίσης, μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό σε γάστρα στο φούρνο, αφού πρώτα βράσετε τα φασόλια και αχνίσετε το σπανάκι.

flag flag flag flag flag flag