• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σκορδόψωμο με γραβιέρα Ήπειρος \

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά
  • 150γρ. γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τ. Κερκύρας 100% Αγελαδινό 
  • 1 μπαγκέτα γαλλική (λευκή ή μαύρη) μπαγιάτικη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε την μπαγκέτα στη μέση και ύστερα σε λοξές φέτες, χωρίς να φτάσετε όμως μέχρι κάτω (οι φέτες πρέπει να μείνουν ενωμένες στο κάτω μέρος).
2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λιωμένο σκόρδο με το λιωμένο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ, το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τ. Κερκύρας , λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα, και με ένα στρογγυλό μαχαίρι αλείφετε το ψωμί στα σημεία που το κόψατε.
3. Πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ όλα τα ανοίγματα και τα κλείνετε να κολλήσουν. Τυλίγετε τα 2 κομμάτια της μπαγκέτας σε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
4. Σερβίρετε το σκορδόψωμο ζεστό στο τραπέζι, μαζί με σαλάτα ή άλλα ορεκτικά.

Μυστικό

Αφού τυλίξετε το σκορδόψωμο στο αλουμινόχαρτο, μπορείτε να το φυλάξετε στην κατάψυξη και να το ψήσετε όποτε θέλετε. Θα το βάλετε από την κατάψυξη στο φούρνο και θα το ψήσετε μισή ώρα περίπου, αφού πρέπει και να ξεπαγώσει.

flag flag flag flag flag flag