• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Πατάτες γκρατινέ \

  Μερίδες: 4-5 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Αdoro
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι Hπειρος
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Βάλτε τις σε ένα μπολ, ρίξτε το βούτυρο γάλακτος Ηπειρος, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι Hπειρος και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τις και στρώστε τις με τη σειρά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκατοστά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και περιχύστε με το μείγμα αυτό τις πατάτες. Σκεπάστε το σκεύος με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Ξεσκεπάστε το σκεύος και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό με ψητό κρέας.



flag flag flag flag flag flag