• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Πένες με μελιτζάνα & γιδοτύρι Ήπειρος \

Μερίδες: 4-5 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 150-200γρ. Γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη για το σερβίρισμα
  • 1 πακέτο πένες
  • λίγο ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ζάχαρη
Εκτέλεση1. Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τη μελιτζάνα και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε την πιπεριά, το καρότο και τα μανιτάρια, σοτάροντας για μερικά λεπτά ακόμη.
3. Προσθέτετε τη λιαστή και τη φρέσκια ντομάτα, το βασιλικό, το μισό μαϊντανό, τη δάφνη, ανάλογο αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, λίγο νερό και αφού η σάλτσα πάρει μια δυνατή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τη σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσει. Αφαιρείτε το δαφνόφυλλο στο τέλος του μαγειρέματος.
4. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιάτα, προσθέτοντας πάνω από το καθένα ανάλογη σάλτσα ζυμαρικών και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5. Διακοσμείτε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο Γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ.

Μυστικό

Δοκιμάστε την ίδια σάλτσα με πιλάφι αντί για πένες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό. Είναι ένα εξίσου νόστιμο πιάτο.

flag flag flag flag flag flag