• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Κοτόπουλο γεμιστό με φρούτα και κάστανα \

  Μερίδες: 4-6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 40΄
Χρόνος ψησίματος: 1,5 - 2 ώρες
Δυσκολία: Δύσκολη

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Για τη γέμιση:

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 6 ξερά βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
  • 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη γέμιση: Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το μήλο στο βούτυρο γάλακτος Ηπειρος. Ρίξτε στη συνέχεια τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και μισό φλιτζάνι μαυροδάφνη. Αλατοπιπερώστε και βράστε το μείγμα για 7-8 λεπτά. Ψιλοκόψτε τα ξερά φρούτα και τα κάστανα και κόψτε σε μικρούς κύβους το ψωμί. Ρίξτε τα στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και κατεβάστε την από τη φωτιά. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει. Ανακατέψτε τις 5 κουταλιές βουτύρου Ηπειρος με τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο, σηκώστε προσεκτικά την πέτσα του από την πλευρά της κοιλιάς ή του λαιμού και απλώστε το μείγμα με το βούτυρο και τη μουστάρδα ανάμεσα στο κρέας και στην πέτσα προσπαθώντας να καλύψετε όλη την επιφάνεια από το στήθος και τα μπουτάκια. Βάλτε τη γέμιση στην κοιλιά του κοτόπουλου και αν περισσέψει λίγη (ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου), βάλτε τη στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο. Περιχύστε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη, συμπληρώστε 1 φλιτζάνι νερό και ψήστε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ½ ώρα, γυρνώντας το στο ενδιάμεσο από όλες τις πλευρές για να ψηθεί σωστά

flag flag flag flag flag flag