• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Χοιρινό ψητό με σκόρδο και αρωματικά \

  Μερίδες: 6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20-25΄
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες και 30 ΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 1 ½ κιλό χοιρινή κόντρα
  • (ολόκληρο κομμάτι χωρίς κόκαλο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος
  • Από ½ κουτ. του γλυκού αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος

Για τη μαρινάδα:

  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάλτε το χοιρινό στη μαρινάδα για μία ημέρα στο ψυγείο και γυρίστε το 2-3 φορές για να μαριναριστούν όλες οι πλευρές. Πριν το ψήσετε, στραγγίστε το κρέας και χαράξτε το σε διάφορα σημεία. Ανακατέψτε το σκόρδο με το δεντρολίβανο, το μαραθόσπορο, αλατοπίπερο και το βούτυρο Ηπειρος. Αλείψτε το κρέας και βάλτε λίγο από το μείγμα στις εγκοπές. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250°C. Βάλτε το κρέας σε ένα βαθύ ταψί, ρίξτε το μείγμα της μαρινάδας και ψήστε το για 30 λεπτά. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου 2 ώρες. Βγάλτε το κρέας από το φούρνο και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε για να το σερβίρετε.

flag flag flag flag flag flag