• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Χοιρινό γεμιστό με κάστανα και βερίκοκα \

  Μερίδες: 4-5 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 25-35΄
Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες
Δυσκολία: Δύσκολη

Υλικά
  • 1 κομμάτι από μπούτι χοιρινού χωρίς κόκαλο (περίπου 1.200 γρ.)
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 20 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
  • 20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι, 2 δαφνόφυλλα
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι, 5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • Αλάτι, πιπέρι, πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Χαράξτε κατά μήκος στη μέση το κρέας και κόψτε το χωρίς να το χωρίσετε για να γίνει μία λεπτή φέτα. Αλατοπιπερώστε το και απλώστε τα βερίκοκα, τα κάστανα και το θυμάρι. Τυλίξτε το ρολό και δέστε το με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του. Σοτάρετε στο βούτυρο Ηπειρος τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο και το τζίντζερ, αλατοπιπερώστε τα και αδειάστε το μείγμα σε μία γάστρα. Ακουμπήστε το κρέας επάνω στα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίξτε το κρασί και το μέλι, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα. Σκεπάστε τη γάστρα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 3 ώρες. Οταν μαγειρευτεί το φαγητό, κόψτε το κρέας σε φέτες, περιχύστε το με τη σάλτσα που έμεινε στη γάστρα και συνοδέψτε το με τα λαχανικά και πουρέ πατάτας.

flag flag flag flag flag flag