• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σουφλέ με τυριά και μανιτάρια \

  Μερίδες: 6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20-25΄
Χρόνος ψησίματος: 45-50 ΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα
  • σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 7 ασπράδια
  • 5 κρόκοι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Αdoro
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι Hπειρος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Hπειρος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα Hπειρος
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο Adoro και αλεύρι
  • για το σκεύος του σουφλέ
Εκτέλεση

Βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια με μία κουταλιά βούτυρο Hπειρος σε ένα τηγάνι και αφήστε τα να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Ετοιμάστε μπεσαμέλ με το υπόλοιπο βούτυρο Ηπειρος. Βάλτε το με το αλεύρι σε μία κατσαρόλα, αφήστε τα να ζεσταθούν, ανακατέψτε τα και ρίξτε το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε να βράσουν για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα μανιτάρια με την μπεσαμέλ, τα τυριά, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίξτε τη σταδιακά σε μικρές ποσότητες στο μείγμα με τα μανιτάρια και την μπεσαμέλ. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Ενώστε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Βουτυρώστε και αλευρώστε 1 πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45 λεπτ. Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

flag flag flag flag flag flag