• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Quiche lorraine με μανιτάρια, καπνιστό τυρί και βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ \

 Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος:
Δυσκολία: 

 

Υλικά


Για τη γέμιση:

  • 150 γρ μετσοβόνε
  • 1,5 kg μανιτάρια στρογγυλά
  • 2 κλ.θυμάρι
  • 2 κ.τ.σ. βούτυρο Ήπειρος τ.Κερκύρας 50-50
  • 2 φρ.κρεμμυδάκια
  • ½ σκ. σκόρδο
  • 1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 250 ml γάλα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 1 ματσάκι σχινόπρασο
  • αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
  • 3 σταγόνες λάδι τρούφας(προαιρετικά)

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ βούτυρο Ήπειρος τ. Κερκύρας 50-50 (θερμ.δωματίου)
  • ½ κ.τ.γ αλάτι
  • ½ κ.τ.γ ζάχαρη
  • 2κ.τ.σ κρύο νερό
Εκτέλεση

1. Για τη ζύμη Ξεκινήστε βάζοντας σε ενα μπόλ το μαλακωμένο βούτυρο(θερμοκρασία δωματίου) με το αλεύρι και πλάθετε με τα χέρια σας. Προσθέστε το αλάτι,τη ζάχαρη και αν χρειαστεί προσθέστε το νερό. Αν στο αρχικό στάδιο δεν εχει δέσει καλα τότε προσθέστε το νερό.

2. Την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά σκεπασμένη με μεμβράνη. Βγάζετε απ το ψυγείο ανοίγετε με εναν πλάστη και βάζετε σε ενα τσέρκι ή ταρτιέρα ωστε να έχει λίγο ύψος το χείλος του. Τρυπήστε με ενα πηρούνι και βάλτε λαδόκολλα και ενα βάρος(πχ φασόλια). Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ψήστε χωρίς τη λαδόκολλα για αλλα 10 λεπτάκια περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.Αφήστε στην άκρη.

3. Για τη γέμιση Ξεκινήστε κόβωντας σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και σωτάρετε με το βούτυρο και το θυμάρι ολόκληρο σε ενα τηγάνι μέχρι να σωταριστούν καλα και να βγάλουν ολα τα υγρά τους, σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί. Σε ενα μπόλ βάλτε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος,το γάλα και χτυπήστε με ενα σύρμα χειρός.Στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια,τριμμένο μετσοβόνε,τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,το σκόρδο,το ψιλοκομμένο σχινόπρασσο,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Αν θέλετε προσθέστε και την τρούφα.

4. Βάλτε το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Ανοίξτε και κάντε μια τρύπα με ενα μαχαίρι για να δείτε αν έχει δέσει το μείγμα γιατι ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω γιατι ειναι αναλόγως τον φούρνο και το σκεύος που ψήνετε.

5. Βγάλτε απ τον φούρνο και αφήστε λίγο να κρυώσει και μετα κόψτε κομμάτι. Σερβίρετε με φλέικς τυριού και ψιλοκομμένο σχινόπρασο.

Συνταγή απο το chef Πέτρο Συρίγο. 

flag flag flag flag flag flag