• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Κατσικάκι με μπόλια \

 Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος:
Δυσκολία: 

 

Υλικά
  • 2 μπούτια κατσίκι (2-2,5 κιλά συνολικά)
  • μπόλια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50 αγελαδινό & 50 αιγοπρόβειο γάλα

Για τις πατάτες

  • 2 κιλά πατάτες baby
  • 250 ml νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για το τελείωμα

  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ρίγανη, λεμόνι

 

Εκτέλεση

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπήστε σε διάφορα σημεία την επιφάνεια του κατσικιού και βάλτε μέσα σε κάθε τρύπα σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.

2. Εάν περισσεύει θυμάρι και δεντρολίβανο απλώστε το πάνω στο κατσίκι.
Αλείψτε τα μπούτια με βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50 αγελαδινό & 50 αιγοπρόβειο γάλα, σκεπάστε τα με την μπόλια και μεταφέρετε σε ένα ταψί.
Για τις πατάτες
1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τις πατάτες. Προσθέστε τις πατάτες στο ταψί και περιλούστε τις με το μείγμα που ετοιμάσατε.
2. Σκεπάστε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήστε για 2,5 ώρες στους 190 βαθμούς. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε μόνο το μπούτι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ή ακόμα και να το βάλετε στη γάστρα.
Για το τελείωμα
1. Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα,το μέλι και το ελαιόλαδο.
2. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, ξεσκεπάστε και απλώστε το μείγμα πάνω στο κατσικάκι. Συνεχίστε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο, μέχρι να πάρει χρώμα, για 15-20 λεπτά στις αντιστάσεις.
3. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίστε με λίγο φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη και λεμόνι.

Συνταγή απο το chef Πέτρο Συρίγο. 

flag flag flag flag flag flag