• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Πασχαλινά Κουλουράκια \

 Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος:
Δυσκολία: 

 

Υλικά
  • 500 γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50% Αγελαδινό & 50% Αιγοπρόβειο γάλα
  • 590 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 250 ml γάλα εβαπορέ
  • 125 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από τρία πορτοκάλια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1800 -1900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά για το άλειμμα

 

Εκτέλεση

 

1. Χτυπάμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50% Αγελαδινό & 50% Αιγοπρόβειο γάλα με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά καθώς χτυπάμε.
2. Ανακατεύουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι με προσοχή όμως γιατί θα φουσκώσει. Ανακατεύουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα.
3. Καθώς χτυπάμε ελαφρά ρίχνουμε τα δύο μείγματα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
4. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστούμε προσθέτουμε και λίγο αλεύρι.
5. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια και πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα κοτσίδας. Ανακατεύουμε τα δύο αυγά που έχουμε αφήσει για το άλειμμα και αλείφουμε τα κουλουράκια.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς από κάτω και μετά περνάμε στον αέρα για 20-25 λεπτά.
7. Τα κουλουράκια μας είναι μοσχομυριστά και έτοιμα για να τα προσφέρουμε.

Συνταγή απο το chef Πέτρο Συρίγο. Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ!

flag flag flag flag flag flag