• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Τούρτα σοκολάτας \

 Μερίδες: 10 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Δυσκολία: Μέτρια

 

Υλικά

Για το κέικ της βάσης:

  • 80 γρ. (περίπου 3/4 του φλιτζανιού) αλεύρι
  • για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 125 ml δυνατός καφές
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. κακάο

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 600 γρ. κουβερτούρα
  • 1 λίτρο και 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση

Για το κέικ της βάσης: Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο Ηπειρος με τον καφέ, το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αναμείξτε και αδειάστε σε 1 στρογγυλό ταψί με ελατήριο και διάμετρο 24 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Αφήστε τη βάση να κρυώσει ώστε να μπορέσετε να την κόψετε σε φέτες.

Για την κρέμα σοκολάτας: Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί. Ανακατέψτε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίξτε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Κόψτε το κέικ της βάσης σε 2 φέτες. Βάλτε τη μία φέτα στη φόρμα με το ελατήριο και αδειάστε τη μισή ποσότητα της κρέμας σοκολάτας. Βάλτε επάνω στην κρέμα τη δεύτερη φέτα του κέικ και αδειάστε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες πριν την κόψετε σε μερίδες για να τη σερβίρετε.

flag flag flag flag flag flag