• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού \

 Μερίδες: 12 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 30-35΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 20 ΄
Δυσκολία: Δύσκολη

 

Υλικά

Για τη βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 κρόκος, 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ψίχα από 2-3 πορτοκάλια
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Για τη γέμιση:

  • Χυμός από 4 πορτοκάλια και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 7 αβγά, 250 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος Adoro
  • Λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το ξύσμα στο μπολ, ρίξτε το βούτυρο Ηπειρος και τρίψτε τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Ρίξτε τον κρόκο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας και συμπληρώστε λίγο αλεύρι ή λίγο κρύο νερό ανάλογα με την υφή της, αν είναι δηλαδή σφιχτή ή αραιή. Τυλίξτε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη για μισή ώρα στο ψυγείο. Ανοίξτε με τον πλάστη στις διαστάσεις της φόρμας και απλώστε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες. Καλύψτε την επιφάνεια με λαδόκολλα και ρίξτε επάνω όσπρια ή ρύζι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 8-10 λεπτά. Ξεσκεπάστε την και ψήστε την άλλα 3-4 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για να ρίξετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση: Ανακατέψτε τα αβγά με τη ζάχαρη και ρίξτε την κρέμα γάλακτος Adoro και το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Αδειάστε το μείγμα στην μισοψημένη βάση. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 100°C και ψήστε την τάρτα για 45 λεπτά. Απλώστε στην επιφάνεια την ψίχα των πορτοκαλιών και ψήστε για 15 λεπτά ακόμη. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με την άχνη ζάχαρη.

flag flag flag flag flag flag