![]() |
Γιδοτύρι |
![]() |
Το γίδινο ή κατσικίσιο τυρί είναι παραδοσιακό προϊόν, που υπάρχει στο ελληνικό τραπέζι από τα αρχαία χρόνια, ενώ σχετική αναφορά υπάρχει και στην Ομήρου Ιλιάδα. Το Γιδοτύρι Ήπειρος (όπως φανερώνει και η ονομασία του) παράγεται από 100% αγνό γίδινο γάλα, από γίδες ελεύθερης βοσκής και χαρακτηρίζεται από το κατάλευκο χρώμα του και την υψηλή γευστική του ένταση. Με την ιδιαίτερη πικάντικη και πιπεράτη γεύση του, υπόσχεται μοναδικές γευστικές εμπειρίες.
Γιδοτύρι Ήπειρος… γεύση που αξίζει να ανακαλύψετε!





Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ασβέστιο, είναι εύπεπτο, ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό και αποτελεί άριστη εναλλακτική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό ή στο γάλα σόγιας.
Είναι το μοναδικό «Γιδοτύρι» που κυκλοφορεί επώνυμα στην ελληνική αγορά και χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο τυρί, στις σαλάτες και στις πίτες ενώ μπορεί να αποτελέσει ιδανικό μεζέ με το κρασί ή το ούζο.
Το Γιδοτύρι Ήπειρος έχει λάβει 2 βραβεία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού που πραγματοποιείται ανά 2 χρόνια.
Το Γιδοτύρι Ήπειρος βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο Γεύσης το 2009 και με το Αργυρό βραβείο Γεύσης το 2011. Έλληνες και ξένοι, σεφ και γευσιγνώστες, αξιολόγησαν τα διαγωνιζόμενα τυριά με βάση τα χαρακτηριστικά τους, σε τυφλή γευστική δοκιμή. Μία ιδιαίτερα τιμητική βράβευση για ένα προϊόν όπως το Γιδοτύρι Ήπειρος, με την ξεχωριστή μοναδική του γεύση.
Ανά 100g | Ανά μερίδα 30g |
---|
ΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ | ΒΑΡΟΣ | ΤMX./ΚΙΒ. | ΚΙΒ./ΠΑΛΕΤΑ |
---|
![]() |
![]() |
Ευρωπαϊκό δίκτυο περιφερειακής ανάπτυξης
Αργυρό Βραβείο Γεύσης2011 ![]() |
Ευρωπαϊκό δίκτυο περιφερειακής ανάπτυξης
Χρυσό Βραβείο Γεύσης2009 ![]() |