Τόσο τα μαλακά τυριά άλμης (φέτα, γιδοτύρι, ελαφρύ) όσο και τα σκληρά τυριά (κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα), μετά την παραγωγή τους περνάνε στο στάδιο της ωρίμανσης. Τα τυριά μεταφέρονται και τοποθετούνται στους χώρους της ωρίμανσης όπου κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, ωριμάζουν και αναπτύσσουν τα αρώματα και τη γεύση τους. Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό, και μόνο όταν τα προϊόντα μας αποκτήσουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, μετά από αμέτρητους ποιοτικούς ελέγχους και δοκιμές σε συγκεκριμένες παραμέτρους, είναι έτοιμα για το επόμενο στάδιο. Με την ολοκλήρωση της ωρίμανσης, τα τυριά μεταφέρονται σε ψυκτικούς θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας, όπου εκεί θα παραμείνουν έως την διάθεσή τους στον τελικό καταναλωτή.

flag flag flag flag flag flag