Οι παραγωγικές διαδικασίες στην ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ γίνονται μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων μας.

Το παστεριωμένο γάλα μεταφέρεται στην αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, όπου ο χειρισμός γίνεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο σχεδιασμός της υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής, έχει γίνει με γνώμονα τον παραδοσιακό τρόπο τυροκόμισης της φέτας. ‘Έτσι, αυτόματα προστίθενται στο γάλα η πυτιά και η καλλιέργεια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γινόταν για δεκαετίες από τους παραδοσιακούς τυροκόμους της περιοχής. Ακολουθεί η πήξη και η κοπή του πήγματος σε μικρά κομμάτια, ώστε να διευκολυνθεί η αποβολή του τυρογάλακτος. Το τυρόπηγμα που προκύπτει, μεταφέρεται μέσω αυτόματου συστήματος συνεχούς ροής σε ειδικά καλούπια, ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τυρί.

Το τυρόγαλο συλλέγεται και αποθηκεύεται σε ισόθερμη δεξαμενή. Μέσω της σύγχρονης μονάδας συμπύκνωσης και επεξεργασίας του τυρογάλακτος παράγονται τα τυριά τυρογάλακτος της ΗΠΕΙΡΟΣ (Ανθότυρο και Ζυμήθρα). Το κλειστό κύκλωμα επεξεργασίας και ροής του προϊόντος, εξασφαλίζει την υγιεινή του τελικού προϊόντος.

Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε όλους τους χώρους παραγωγής είναι ελεγχόμενοι και διαθέτουν σύστημα φιλτραρίσματος EU 13 του αέρα που εισέρχεται, για συνθήκες απόλυτης υγιεινής.

diadikasiaParagwgis

flag flag flag flag flag flag