bluebg_le

Εργοστάσιο / Εγκαταστάσεις

bluebg_ri

factory

Διασφάλιση Ποιότητας

Για όλους εμάς στην ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, η Διασφάλιση της Ποιότητας των προϊόντων μας σε όλη τους τη διαδρομή, αποτελεί θεμελιώδη αξία και διαρκή επιδίωξη. Στις εγκαταστάσεις μας εφαρμόζονται μέθοδοι υψηλής τεχνολογίας και αυστηρές προδιαγραφές που διέπουν τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου, παραγωγής και συσκευασίας.
Δεσμευόμαστε μέσω της Πολιτικής Διασφάλισης Ποιότητας της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, που στόχο έχει τη παραγωγή, συσκευασία και διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας με διαρκή επιδίωξη τη βελτίωση όλων των διαδικασιών της εταιρίας.
Η Διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ επιτυγχάνεται σταδιακά ανά διεργασία παραγωγής, στα πλαίσια ενός Συστήματος Ολικής Διαχείρισης της Ποιότητας με βασικό σκοπό τη Συνεχή Βελτίωση.
Ποιότητα για εμάς σημαίνει ικανοποίηση των πελατών μας και ασφάλεια στα προϊόντα μας.

Συλλογή - Μεταφορά Γάλακτος

Η ποιότητα του φρέσκου γάλακτος και το υψηλό επίπεδο υγιεινής του γάλακτος είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος για τη παραγωγή ποιοτικών τυριών, η οποία επιτυγχάνεται με τη σωστή διατήρησή του, μετά το άρμεγμα.


Για τη Διασφάλιση της ποιότητας της πρώτης ύλης, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ παρέχει στους παραγωγούς που συνεργάζεται, ειδικές δεξαμενές ψύξης για τη διατήρηση του γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία. Μέσα σε λίγες ώρες το γάλα συλλέγεται με ειδικά για τη μεταφορά, 100% ιδιόκτητα ισόθερμα βυτία, διατηρώντας την ψυκτική αλυσίδα. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είναι η μόνη εταιρία στην Βορειοδυτική Ελλάδα που εφαρμόζει 100% τέτοιο σύστημα συλλογής γάλακτος.

sillogiMetaforaGalaktos

Ποιοτικός Έλεγχος

Στις εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ λειτουργεί εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου (χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων). Το εργαστήριο είναι από τα πλέον σύγχρονα με τελευταίας τεχνολογίας συσκευές ανάλυσης και μηχανήματα ελέγχου της πρώτης ύλης και των προϊόντων, σε όλα τα στάδια παραγωγής τους.

Στην παραλαβή του γάλακτος, παραγωγή, ωρίμανση, συσκευασία, αποθήκευση του τελικού προϊόντος, πραγματοποιούνται αυστηροί τακτικοί έλεγχοι, εξασφαλίζοντας την πληρότητα τήρησης των προδιαγραφών που έχουν τεθεί.

Ακολουθώντας πλάνο αναλύσεων για κάθε στάδιο πέραν της ισχύουσας νομοθεσίας και τις απαιτήσεις των συστημάτων ασφάλειας τροφίμων και το εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είναι διαπιστευμένο ως Εργαστήριο Αυτοελέγχου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επεξεργασία Γάλακτος

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, το γάλα που παραλαμβάνεται υπόκειται σε αυστηρούς και συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους. Διαθέτοντας υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένο σύστημα για όλες τις διεργασίες παραλαβής, παστερίωσης και γραμμή τυποποίησης του γάλακτος, εξασφαλίζεται ότι τα προϊόντα που παράγονται είναι υγιή και με όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα τυριά ΗΠΕΙΡΟΣ.

Διαδικασία Παραγωγής

Οι παραγωγικές διαδικασίες στην ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ γίνονται μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων μας.

Το παστεριωμένο γάλα μεταφέρεται στην αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, όπου ο χειρισμός γίνεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο σχεδιασμός της υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής, έχει γίνει με γνώμονα τον παραδοσιακό τρόπο τυροκόμισης της φέτας. ‘Έτσι, αυτόματα προστίθενται στο γάλα η πυτιά και η καλλιέργεια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γινόταν για δεκαετίες από τους παραδοσιακούς τυροκόμους της περιοχής. Ακολουθεί η πήξη και η κοπή του πήγματος σε μικρά κομμάτια, ώστε να διευκολυνθεί η αποβολή του τυρογάλακτος. Το τυρόπηγμα που προκύπτει, μεταφέρεται μέσω αυτόματου συστήματος συνεχούς ροής σε ειδικά καλούπια, ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τυρί.

Το τυρόγαλο συλλέγεται και αποθηκεύεται σε ισόθερμη δεξαμενή. Μέσω της σύγχρονης μονάδας συμπύκνωσης και επεξεργασίας του τυρογάλακτος παράγονται τα τυριά τυρογάλακτος της ΗΠΕΙΡΟΣ (Ανθότυρο και Ζυμήθρα). Το κλειστό κύκλωμα επεξεργασίας και ροής του προϊόντος, εξασφαλίζει την υγιεινή του τελικού προϊόντος.

Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε όλους τους χώρους παραγωγής είναι ελεγχόμενοι και διαθέτουν σύστημα φιλτραρίσματος EU 13 του αέρα που εισέρχεται, για συνθήκες απόλυτης υγιεινής.

diadikasiaParagwgis

Διαδικασία Ωρίμανσης

Τόσο τα μαλακά τυριά άλμης (φέτα, γιδοτύρι, ελαφρύ) όσο και τα σκληρά τυριά (κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα), μετά την παραγωγή τους περνάνε στο στάδιο της ωρίμανσης. Τα τυριά μεταφέρονται και τοποθετούνται στους χώρους της ωρίμανσης όπου κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, ωριμάζουν και αναπτύσσουν τα αρώματα και τη γεύση τους. Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό, και μόνο όταν τα προϊόντα μας αποκτήσουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, μετά από αμέτρητους ποιοτικούς ελέγχους και δοκιμές σε συγκεκριμένες παραμέτρους, είναι έτοιμα για το επόμενο στάδιο. Με την ολοκλήρωση της ωρίμανσης, τα τυριά μεταφέρονται σε ψυκτικούς θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας, όπου εκεί θα παραμείνουν έως την διάθεσή τους στον τελικό καταναλωτή.

Συσκευασία

Το νέο υπερσύγχρονο συσκευαστήριο της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ άρχισε να λειτουργεί το τελευταίο τρίμηνο του 2007, πληρώντας όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων, που επεξεργάζεται. Για τη μέγιστη ασφάλεια και υγιεινή των τελικών προϊόντων οι χώροι είναι διαχωρισμένοι σε γκρι και λευκές ζώνες. Το συσκευαστήριο αποτελείται από ξεχωριστούς θαλάμους συσκευασίας ανά είδος προϊόντος, με ελεγχόμενη είσοδο του προσωπικού περνώντας από σταθμούς υγιεινής για την απολύμανση των χεριών και παπουτσιών.

  • Θάλαμος για την επεξεργασία των λευκών τυριών άλμης με αυτόματα κοπτικά μηχανήματα, συσκευαστικές γραμμές υπό κενό και γραμμές συσκευασίας σε πλαστικούς περιέκτες με αυτόματη πλήρωση άλμης και σφράγιση με φιλμ εξασφαλίζοντας την υγιεινή του τελικού προϊόντος.

  • Θάλαμος για την επεξεργασία κίτρινων τυριών με αυτόματα μηχανήματα κοπής σε φέτες του τοστ και συσκευαστικές γραμμές σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα.

  • Θάλαμος για την επεξεργασία κίτρινων, σκληρών και ημίσκληρων τυριών με αυτόματη τριφτική μηχανή και συσκευασίας τριμμένων τυριών σε σακουλάκι τροποποιημένης ατμόσφαιρας. Και αυτόματη γραμμή κοπής και συσκευασίας τυριών σε μπαστούνι υπό κενό.

Στο συσκευαστήριο της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ πραγματοποιούνται καθημερινοί τακτικοί έλεγχοι των τελικών συσκευασιών και οι γραμμές συσκευασίας διαθέτουν αυτόματα συστήματα ζύγισης και απόρριψης καθώς και ανιχνευτές μετάλλων. Έτσι εξασφαλίζεται όχι μόνο η υγιεινή και η ασφάλεια των προϊόντων μας αλλά και η ποιότητα των τελικών έτοιμων συσκευασμένων προϊόντων.


Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα σε όλους τους θαλάμους είναι ελεγχόμενοι και διαθέτουν σύστημα πλήρωσης φιλτραρισμένου αέρα EU 13 ώστε να επιτυγχάνεται υψηλότερη πίεση από τους εξωτερικούς χώρους και να δημιουργείται ασηπτικό περιβάλλον.

siskevasia

flag flag flag flag flag flag