Καταρχήν, η ποσότητα τυριού που αγοράζεται θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας το πολύ για 2-3 μέρες, εκτός αν έχετε προγραμματίσει κάποια εκδήλωση (γιορτή) στο σπίτι σας και χρειάζεται να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα κάποιου ή κάποιων τυριών για την παρασκευή συγκεκριμένων φαγητών. Αν δεν επισκέπτεστε το super market πολύ συχνά, προτιμήστε τα επώνυμα, συσκευασμένα σε κενό αέρος τυριά (vacuum) ή σε ταπεράκι με άλμη.

Το τυρί θα πρέπει να το τυλίγετε ερμητικά με διαφανή μεμβράνη για να προφυλάσσεται από τις άλλες μυρωδιές στο ψυγείο, αλλά και για να προλαβαίνετε την ξηρότητα. Επίσης, μια καλή τυριέρα συντήρησης είναι ιδανική για τη φύλαξή του, με την προϋπόθεση να μην τοποθετείτε μαζί μαλακά και σκληρά τυριά. Τέλος, κάθε φορά που θέλετε να καταναλώσετε κάποιο τυρί από το ψυγείο σας, καλό θα είναι να κόβετε όσο χρειάζεστε και το υπόλοιπο να το συσκευάζετε και να το τοποθετείτε πάλι αμέσως στο ψυγείο. Στο δε ψυγείο μην παραλείπετε να αφήνετε κενό μεταξύ των τροφίμων, ώστε να κυκλοφορεί η ψύξη.

flag flag flag flag flag flag