Οι ειδικοί του τυριού λένε ότι το τυρί πρέπει να τρώγεται ωμό, σαν συνοδευτικό στο τραπέζι μας, στο πρωινό, στις σαλάτες. Υπάρχουν όμως και μερικά τυριά που είναι εξίσου γευστικά όταν ψηθούν, όπως η φέτα, το Γιδοτύρι, η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι. Άλλα πάλι τυριά, μπορείτε να τα μαγειρέψετε μαζί με άλλα προϊόντα, μέσα σε σάλτσες, σε διάφορες πίτες ή ακόμη και σε γλυκά. Τέτοια τυριά είναι η φέτα, η Ζυμήθρα και το Λογάδι. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι από τυρί σε τυρί διαφέρει η σκληρότητα, ή γεύση, η υφή, η περιεκτικότητα σε αλάτι. Έτσι, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα.

flag flag flag flag flag flag