1. Μπορείτε να το καταναλώσετε αντί του κρέατος
Το τυρί αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή πρωτεϊνών αντίστοιχων του κρέατος. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά χρησιμοποιείται σε χορτοφαγικές δίαιτες με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνη, αλλά και στις μεσογειακές χώρες συνοδεύοντας τα μαγειρεμένα λαχανικά αντί του κρέατος.

2. Πηγή ασβεστίου
Το τυρί έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, θρεπτικά συστατικά που συνεισφέρουν στην ομαλή ανάπτυξη και διατήρηση ενός υγιούς σκελετού. Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο ποικίλει ανάλογα με το είδος του τυριού. Με τον τρόπο αυτόν το τυρί γίνεται σύμμαχος ενίσχυσης της διατροφής με ασβέστιο σε παιδιά, ενήλικες με γρήγορους ρυθμούς ζωής αλλά και σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη εφόσον είναι από τα γαλακτοκομικά που δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λακτόζη.

3. Υπάρχει η light εκδοχή του
Τα γαλακτοκομικά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά συνδυάζουν τη διατροφική αξία του τυριού μειώνοντας το κορεσμένο λίπος αλλά και τις θερμίδες που περιέχουν. Έρευνες μάλιστα συνδέουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά με μείωση δεικτών συσσώρευσης λίπους όπως η περιφέρεια μέσης και το ποσοστό σωματικού λίπους. Παράλληλα, το τυρί μειωμένων λιπαρών διατηρεί τα μέταλλα, τις βιταμίνες και –με την κατάλληλη συνταγή και ωρίμανση- τη γεύση και τα αρώματα του κανονικού τυριού.

4. Αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο κατανάλωσης γαλακτοκομικών
Το τυρί μπορεί να συνδυαστεί με λαχανικά ή ακόμη και με φρούτα με αποτέλεσμα να γίνεται ένας σημαντικός σύμμαχος κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών για άτομα (παιδιά και ενήλικες) που δε συνηθίζουν να καταναλώνουν τα τρόφιμα αυτά.

flag flag flag flag flag flag