• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά
  • 400γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε 4 κομμάτια πάχους 2 εκ.
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • λίγο αλάτι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο μπούκοβο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Απλώνετε 4 φύλλα αλουμινόχαρτο στον πάγκο σας.
2. Στρώνετε το κάθε αλουμινόχαρτο με 3-4 φέτες ντομάτας, σαν να φτιάχνετε ένα «κρεβατάκι». Αλατίζετε ελαφρά, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και από πάνω τοποθετείτε από ένα κομμάτι φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ.
3. Απλώνετε από πάνω πράσινες και κόκκινες ροδέλες πιπεριάς, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και μπούκοβο, περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τυλίγετε τα αλουμινόχαρτα σε πακέτα. Ψήνετε το μπουγιουρντί για 15-20 λεπτά.
4. Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα, ανοίγοντας τα αλουμινόχαρτα την τελευταία στιγμή. Συνοδεύετε με ψωμί ψημένο στο γκριλ ή την τοστιέρα.

Μυστικό

Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε τις πιπεριές και απλώς να πασπαλίσετε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ με λίγο μπούκοβο και να την περιχύσετε με λίγο ελαιόλαδο πριν την ψήσετε.